Creaplan: geen meerwaarde, geen project

Bij Creaplan doen ze merken spreken, aan de hand van professionele beursstanden, interieurinrichting van commerciële ruimtes en displays.

Vraag van de klant: “Kunnen jullie onze drie softwarepakketten met elkaar integreren, met name Teamleader, Rentman en Timechimp?”

De vraag die wij ons stellen: Zal deze integratie effectief voor voldoende meerwaarde zorgen? 

De analyse: integratie onderzoeken

De IT-architectuur van Creaplan was geen bewuste strategische keuze, maar het gevolg van acquisitie en fusie met andere bedrijven. De verschillende activiteiten van het bedrijf zijn dus georganiseerd binnen de verschillende softwarepakketten. 


Tijdens de businessanalyse hebben we de meerwaarde van een integratie achterhaald en afgetoetst bij de verschillende pakketten. Na een grondige IT-architecturale studie moesten we concluderen dat Creaplan de meerwaarde die ze zochten nooit zouden realiseren met de integratie van de verschillende pakketten. Uiteraard kunnen wij die integratie bouwen, maar uiteindelijk zal het verwachte rendement niet worden behaald. 


Uiteindelijk is het project dus niet doorgegaan, maar we blikken terug op een succesvolle samenwerking en een tevreden klant. Het belang van een analyse voor de technische uitvoering wordt hier duidelijk bewezen. 


In een ideaal scenario waren we betrokken bij het bedrijf voor de aankoop van de softwarepakketten.

Jouw klankbord voor alles wat IT betreft.

Doorheen de jaren heb je jouw IT-infrastuctuur voortdurend bijgeschaafd. Je kocht softwarepakketten aan en deed er alles aan om ze optimaal te integreren. Sommige software gaat nog mee, andere niet. Toch lijkt het niet allemaal te kloppen voor alle partijen. Je weet dat er iets niet helemaal klopt, maar je kan de vinger niet op de wonde leggen. Of je bent van plan om te investeren in software, maar je weet niet of je de juiste keuze hebt gemaakt. Misschien is je bedrijf klaar voor de volgende stap, maar vormt IT nog een bottleneck?

Je hebt waarschijnlijk nood aan een klankbord. Een expert in zowel IT als business om ideeën mee uit te wisselen. Tijdens een diepgaand gesprek vertel je ons alles over de doelstellingen en ambities van je bedrijf en organisatie. Samen brainstormen we dan over manieren waarop IT je kan ondersteunen in het realiseren van die ambities.

Een gesprek is volledig vrijblijvend en kan je aanvragen met de gegevens op onze contactpagina.

Contacteer ons
Way of Working - image

Lees hier nog meer ervaringen